Снимка: Булфото
fallback

Правителството не е обсъждало предложение за увеличение на вноските за пенсия и безработица, съобщи днес във Варна социалният министър Хасан Адемов, съобщи БТА.

Той бе попитан за намеренията на правителството по повод на предложението на КНСБ за увеличение на пенсионната вноска с 1 процент и на вноската за безработица с 2 на сто.

Това е само едно предложение, нека да видим какво ще влезе в дневния ред на Националния съвет за тристранно сътрудничество, за да можем да коментираме тогава, каза министърът.

Адемов добави, че има различни предложения от работодателите, и от синдикатите, включително и това предложение, но отново потвърди, че правителството на този етап не е обсъждало идея за увеличаване нито на данъци, нито на осигурителни вноски.

Министърът каза, че идеята на правителството е всяка година на Коледа и Великден еднократните парични бонуси за пенсионерите с най-ниски пенсии да бъдат традиционни и според него, това е последователна политика, която няма нищо общо с изборите.

По думите му обвиненията, че предизборно се раздават някакви пари, са несъстоятелни, защото кабинетът превръща тази политика в традиция. Той припомни, че миналата година е имало коледни добавки, независимо че не са предстояли никакви избори.

Министърът уточни още, че всяко едно министерство в рамките на бюджета и при оптимизиране на структурите може да прави промени в размера на работните заплати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 години

СЪОТНОШЕНИЕТО МЕЖДУ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА РЪСТА НА БЕЗРАБОТНИТИ И НА СИРОМАСИТЕ Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛЕН НА РЪСТА ПАРИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА БУРЖОА !

18

партиен член

преди 10 години

А разберете се .Миков казва има ръст на заплатите.Наздраве.

17

pl

преди 10 години

Днес Хасан за министър, а утре друг Хасан за президент на Република България. Благодарение на БКП/ДПС/ДС.

fallback