Снимка: архив, Reuters
fallback

Посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи покани на среща депутатите от групата за приятелство с неговата страна.

След като разговоря с тях по-малко от половин час, дипломатът беше изключително лаконичен пред журналистите и им каза само, че е запознал депутатите със ситуацията в Украйна.

„Уведоми ни какво става там, неговата гледна точка”, обясни Красимир Велчев от ГЕРБ, който е член на групата за приятелство с Украйна.

По думите му според посланика има много дезинформация от руската страна за случващото се в Крим и в Украйна.
 
„Спомена за руските части , които се предислоцират в Крим и че всички са спецчасти. Каза, че това, което се прави в Крим, е незаконно и не е според Конституцията на Украйна”, добави Велчев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

болгар

преди 10 години

Абе господин Балтажи а законно ли завзеха власта вашите фашистки БАНДЕРОСИ ааа? Напълно нормално е след като населението на Крим след като е повече от 70 % руско и 12% татарско да искат да се присъединят към своята национална държава. И без това Крим ви беше подарен от пияният Хрусчов с обувка по масата. Отивайте в Европа смело ще станете богати европейци ХАЛАЛ ДА СТЕ И НА ЕВРОПА

18

123

преди 10 години

А това дето направиха американците в югославия и създадоха ислямска държава косово в центъра на Европа законно ли е? Русия има пълно основание да претендира за Крим и голяма част от от украйна. Американците да се готвят за продължително наливане на пари за анархистите или да се предават сега, защото Русия тук няма да се предаде.

17

Анонимен

преди 10 години

да живее евроГейската свобода и законност !

fallback