Снимка: Булфото

БСП се готви да обяви Георги Първанов, Румен Петков и кмета на Перник Росица Янакиева за самоизключили се заради това, че АБВ ще се яви на евроизборите със своя листа, признаха депутати от левицата пред Dnes.bg.

Това ще стане на днешното заседание на Националния съвет на партията. Повече от месец говорихме да не се правят такива работи, а те продължиха, коментира пред наш репортер социалист, пожелал анонимност.
 
Битката между БСП и подкрепящите формацията на Първанов започна преди близо два месеца.

Още по темата

След като Първанов обяви, че отива на избори с паралелна листа и тя ще се оглави от Ивайло Калфин, който и сега е евродепутат от БСП, соцлидерът Сергей Станишев първо му постави ултиматум да се откаже, а след това излезе с молба към него да преосмисли действията си.

След като Първанов не го направи, Димитър Дъбов от ръководството на левицата обяви, че "по смисъла и съдържанието на устава на БСП те са се поставили извън устава на БСП, извън членството си в БСП и е налице фактът, че те са прекратили членството си в партията".
 
Заради масово недоволство в редиците на левицата от действията на Първанов преди месец ръководството на партията сне политическото си доверие на основни активисти на АБВ и ги изключи за една година от Националния съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase