Снимка: архив, Булфото
fallback

Заплатите в системите на три министерства - на вътрешните работи, на отбраната и на правосъдието, ще бъдат увеличени. Това става след одобрени от правителството промени в постановление от 2010 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

За увеличението на месечните възнаграждения не са необходими допълнителни средства. Те се осигуряват в рамките на утвърдените разходи за персонал по бюджетите на съответните ведомства и са резултат от закриване на някои дейности, оптимизиране на административни структури, както и на диапазоните между минималните и максималните размери на възнагражденията за различните длъжностни нива, посочват от МС.

Oще по темата
С постановлението от 1 януари 2014 г. заплатите в МВР и в Държавната агенция "Технически операции" на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР, се увеличават с 10 на сто.

С 5 на сто нарастват възнагражденията на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР в главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" при Министерството на правосъдието.

В системата на Министерството на отбраната увеличението се отнася до цивилните служители по трудово правоотношение, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител. При тях нарастването на възнагражденията е с 3 на сто.

Във връзка с въведения от 1 януари т. г. минимален размер на работната заплата от 340 лв. се изменят и основните месечни заплати на служителите, които до момента получават по-ниски от този праг заплати, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 31Те, от правопрОдаването, от бедност рекетират, а и законът ги ощетява само 400 лева такса за завеждане на дело. Само 400 малко повече от една минимална работна заплата. Месец и десет дни не ядеш, не пиеш, ходиш пеша, моржуваш, спираш детето от училище, и ... хоп, завеждаш дело срещу ***, който те е набил, ограбил, ощетил или злоупотребил с административно влияние. Та затова на правобезсъдниците трябва да им се увеличат заплатите. А може и касички за помощи да им сложим в магазините.

28

Анонимен

преди 10 години

Наглост. Вдигат заплатите на тези, които подпомагат управлението им. Образованието и здравето ряпа да ядат. Много безочлива излезе тази коалиция. Отплаща се на тези, с помощта на които направи преврата.

27

Анонимен

преди 10 години

Парите щели да дойдат не от бюджета, а от рушвети!

fallback