Ахмет Давутоглу Снимка: БТА

„Атака” готви поредната си акция, с която да покаже своето антитурско настроение заради официалното посещение на външния министър на южната ни съседка Ахмет Давутоглу.

Чуждият дипломат, който е у нас по покана на Кристиян Вигенин, ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, премиера Пламен Орешарски и председателя на парламента Михаил Миков.

Националистите обаче се готвят да посрещнат Ахмет Давутоглу с плакатите, които разпънаха в парламента и по време на визитата на делегация на външната комисия на турския парламент,  които гласят „Турция, искаме извинение”, „Не на Турция в ЕС”, „Турция, дължиш ни 500 милиона за тракийските имоти”.

За да покажат недоволството си, депутатите от „Атака” ще са с тези плакати в 15 ч., за когато е насрочена срещата на турския министър с премиера, пред сградата на Министерски съвет, а в 17.30 ч. пред парламента, защото Давутоглу ще разговаря с Миков.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров обяви, че е поискал от Миков ръководството на партията му да участва в срещата, за да е сигурен, че ще бъде поставен въпросът за тракийските имоти.

Той призова и ГЕРБ да обявят дали нямат нищо против новините на турски език по БНТ и дали са съгласни Турция да води преговори за членство в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase