Архив: Булфото

Около 75 на сто от членовете на БСП в община Монтана, сред които цялата младежка организация на партията и голяма част от членовете на Общинския съвет, напускат БСП и подкрепят Националната гражданска инициатива АБВ, заявиха в декларация до медиите досегашният председател на БСП в Монтана д-р Емил Константинов и членът на Националния съвет на партията от Монтана Ивета Георгиева.

Още по темата
На свое заседание на 5 февруари Общинският съвет на БСП в Монтана реши да подаде колективна оставка, която беше гласувана с 24 на 3 гласа. На заседанието тогава присъствали 27 от общо 31 членове.

Причина за решението им е, че според тях Сергей Станишев водил политика на разцепление на партията и ликвидиране на цели нейни структури. 

В декларацията си за напускане членовете на Столетницата заявяват, че по-голямата част от членовете на БСП в община Монтана, които са около 1600 души, напускат заради несъгласие с политиката на БСП и нейния лидер Сергей Станишев. Като причина за прекратяването на членството се посочва "лявото говорене" и осъществяваната дясна политика от ръководството на БСП.

Според Константинов и Георгиева ръководството на БСП демонстрира пренебрежение към членовете на партията и "действа като наказателен взвод спрямо тези социалисти, които отстояват своите леви убеждения".

Областният управител на Монтана Анатолий Младенов, който доскоро беше заместник-председател на общинската организация на БСП в Монтана, заяви, че не напуска партията и остава редови социалист.

На Националния съвет в началото на месеца БСП сне политическото си доверие от Младенов.

Младенов уточни, че въпреки снетото доверие от него досега никой не му е поискал оставката като областен управител и премиерът и вицепремиерите не са говорили с него по този въпрос.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase