Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново поиска оставката на правителството, този път заради решение на кабинета за сътрудничество със Северна Корея в областта на науката, образованието и културата.

"Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите", коментира Борисов във Facebook.

Поводът за въъзмущението на Борисов е решението на Министерския съвет от днес да одобри проект на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

От правителствената информационна служба съобщиха по-рано, че изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в това число и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

В коментара си в социалната мрежа Борисов припомня, че днес стана ясно, че България е слязла до стотното място в класацията за медийната свобода.

„Какво сътрудничество ще развива Орешарски със страната, в която държавният ръководител екзекутира чичо си и цялото му семейство, там, където има една държавна телевизия, а цензурата е толкова заплашителна, че ако някой гледа чужда телевизия, изчезва? Тоталната международна изолация ли го накара да потърси компанията на Янукович и сътрудничеството на Северна Корея, както и Станишев да изпрати депутата си в Сирия? Какво ли си мислят в момента Мартин Шулц, Ханес Свобода и европейските социалисти и либерали като гледат какви дружби развива правителството на Станишев“, пита председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов иска незабавна оставка на това „уродливо управление“. По думите му управляващите „не просто се подиграват с българския народ, не просто ни злепоставят, те ни вкарват в сериозни международни скандали, които няма как да останат без последствия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

216

стоян

преди 10 години

ами да, какво си избираме, къде искаме дса бъдем и да отидем.....то за възмущение са доста неща, ама никой не иска промяната или я искат, ам асамо за 200 дни, след това вече не им пука. Само Борисов ни остана като надежда да ги махне тея

215

Анонимен

преди 10 години

Нормално. Все пак ние европейци ли ще ставаме или ще се връщаме във времената на див комунизъм?

214

Ани

преди 10 години

Основната цел на правителството Орешарски е да подкопае доверието на международната общественост в България, доверието на народа в способността му сам да определя бъдещето си и да предизвика всеобща апатия. Това се постига чрез максимално задлъжняване на провителството и подготовката на евентуален бъдещ фалит на държавата.Сценарият е билзък до сценария с Украйна където държавата бе в невъзможност да посреща задълженията си и това беше използвано като извинение/условие за отказа да се подпише до

fallback