Драгомир Стойнев. Снимка: БТА
fallback

"И трите ЕРП-та искат по-високи цени на тока от 1 юли", съобщава "Сега". Ново напрежение се очертава в енергетиката, след като стана ясно, че трите големи енергоразпределителни дружества ЕВН, Енерго-Про и ЧЕЗ ще поискат от енергийния регулатор значително повишение на цените от 1 юли.

Първите две от тях вече обявиха конкретни проценти - минимум между 7 и 9%. В ЧЕЗ все още правят разчети, но неофициалната информация е, че също ще се иска поскъпване.

Дружествата трябва да внесат предложенията си в ДКЕВР до края на март. Енергийният министър Драгомир Стойнев обаче бе категоричен, че цената няма да се променя през тази година."Цената на тока няма да се променя през тази година. Не считам, че може още да намалее, но ще остане стабилна", заяви той миналата седмица.

Шефът на ДКЕВР Боян Боев пък заговори за поевтиняване на цената на газа през второто тримесечие, което можело да свали и цената на електроенергията. Вчера от "Булгаргаз" дадоха предварителната си прогноза, според която природният газ през второто тримесечие ще остане на сегашната си цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

хитро!

преди 10 години

ЗАЩО ОТ 1 ЮЛИ? ЗАЩО НЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ? ПАК ЛИ ШМЕКЕРИИ ,ЧЕРВЕНОТУРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ?

62

Анонимен

преди 10 години

А сега,Стойнев, да те видим като си толкова умен.Когато започнат авариите ти ли че ги отстраняваш? Най-вероятно,ако цялото правителство не подаде оставка,Стойнев ще подаде (ще му я подадат) и той ще излезе виновен за всичко,а цените на ел.енергията ще скочат.

61

до глупака 61

преди 10 години

Ти верно си ***. Какво значи "тази печалба" - тя съществува благодраение на мениджмънта, политиките и действията на собствениците. Ако тях ги няма, няма да има и печалби и вместо 10 начина да си платиш и ясни проедури, ще имаш 1-да ходиш при лелките на 1 гише и да чакаш на опашка. Печалбите не падат от небето, те са благодарение на действия на собственика/мениджмънта. Справка - БДЖ,НЕК, Пощите, ВМЗ и всички други държавни боклучави фирми.

fallback