Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Държавата се управлява от задкулисието, от олигархията и организираната престъпност, обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Повод за коментара му стана интервю на Делян Пеевски, в което той заявява, че Цветанов е оказвал натиск върху главния прокурор за назначения.

Той припомни, че при управлението на ГЕРБ вътрешното министерство е получило подкрепа от евроатлантическите партньори за над 80 съвместни операции.

Още по темата
Цветанов цитира директора на Европол Роб Уейнрайт, според когото България е една от най-надеждните страни като партньор в борбата срещу фалшифициране на еврото. За периода, в който управляваше ГЕРБ, имаше над седем разбити печатници за фалшива валута, изтъкна Цветанов.

По повод делата, заведени срещу него, Цветанов заяви, че времето ще покаже истината и всичко, което се случва в държавата.

Той припомни случая с откритите бюлетини в Костинброд в деня за размисъл на парламентарните избори миналата година и подчерта, че никой досега не е поел отговорност за случилото се тогава.

Имаше доста интерпретации, за да се търси отблъскването на българските избиратели, каза той и допълни, че денят за размисъл е бил опорочен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase