Снимка: Булфото

Така направиха, че вече не мога да поканя никого вкъщи. Това са тези, които се хранят с компромати. Това са ДПС и техните медии. Така Борисов коментира излезлите записи и подслушванията през последните месеци в предаването "120 минути" по bTV.

Борисов призна качествата на Ахмед Доган и го определи като играч номер едно на политическата сцена.

"Успява със своите паяжини да оплете цялата държава и на практика най-малката партия управлява държавата, а най-голямата е в опозиция. Което показва, че Доган е наистина най-големия политик", аргументира се лидерът на ГЕРБ.

По повод излезлите подробности как Тодор Батков е водил руски партньори на лов с хеликоптер на държавата Борисов не вижда проблем.

"Защо да не го направи след като си е платил и парите са отишли в бюджета на държавата? Те са транспортни средства и в крайна сметка печалбата е за авиотряда", като Бойко Борисов.

На въпрос дали е смирен, той бе категоричен:

"Набирам гняв, тези с флашките и компроматите няма да ги оставя на мира".

По казуса с Цветан Цветанов Борисов заяви, че вярва на съдебната система. "Когато делата приключат ще имаме ясна картина, но ми се иска правораздаването да е еднакво за всички".

Бойко Борисов не пропусна да коментира и днешният конгрес на БСП, но този път в социалните мрежи.

"Явно скандалът с взетите и върнатите пари от Моника Станишева е отекнал силно в Европа, ако се съди по липсата на Мартин Шулц на конгреса на БСП и чуждите гости. Вероятно буреносните облаци над главата на Станишев се сгъстяват.

Вместо БСП да се занимава със социалните проблеми на хората, провеждат 48-ми конгрес подред, който на практика признава истината за всички ужасни неща, които са извършили комунистите. Видно е, че бившите комунисти гледат на случващото се в България през червени очила. Очевидно тези хора живеят в някакъв паралелен свят. Видно е също, че ГЕРБ е единственият им противник и не случайно на собствения си конгрес говорят само за нас като алтернатива. Столетницата е панически уплашена и вижда като конкурент единствено ГЕРБ. Няма как да се удивляват на това, че най-големият им успех е, че са устояли на улицата, на демократично протестиращите хора. В демокрацията, когато хората не те искат, се отива на избори, за да се види на кого искат да поверят управлението на държавата", написа Борисов.

Според него е смешно как социалистите по най-безсрамен начин си приписват заслуги за свършеното в социалната сфера на предишните управляващи.

"Сега те залъгаха възрастните хора с 3-4 лева, а ние от първия ден на нашето управление плащахме повече от 4 милиарда за увеличените от предходната Тройна коалиция пенсии. Думите на Стефан Данаилов от днес затвърждават всички предизборни лъжи на БСП – за АЕЦ "Белене", за плоския данък, за магистрала “Хемус”, за тютюнопушенето и още куп неизпълнени обещания. Безумните приказки на Чобанов за „правилното разпределение на средствата за общините“ е подигравка с хората в цялата страна. Това беше ясно заявено и на вчерашната среща на кметовете от ГЕРБ, чиито общини представляват над 60% от българските граждани и формират 80% от брутния вътрешен продукт на България. Целувката на БСП с ДПС за пореден път показва, че тази партия няма никакви принципи. Не знам как да нарека тези хора, които извършиха възродителния процес, а сега и двете партии се подлагат на тези унизителни целувки", завършва лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase