Мерджанов и Румен Петков преди скандала с АБВ. Снимка: Булфото
fallback

Темата АБВ вече е приключена, съсредоточаваме се върху подготовката за предстоящите евроизбори, заяви депутатът от БСП Атанас Мерджанов. Миналата седмица левицата свали политическото си доверие от участниците в движението на президента в периода 2002-2012 година Георги Първанов, след като те не се отказаха от идеята си за паралелна листа. Вчера лидерът на левицата Сергей Станишев обяви, че затваря темата АБВ и повече няма да я коменентира.

Oще по темата

Мерджанов допълни, че решението за снемане на политическото доверие от членовете на партията, избрали движението на президента Георги Първанов, е категорично.

По отношение на произвеждането на предложения от президента референдум, той каза, че гражданите трябва да се включат в такова допитване с информиран избор. "Защото инициативата е много коварна - идва само няколко месеца преди избори и ще измести фокуса на вниманието", каза депутатът, цитиран от БТА.

По негови думи преди да се предложи допитване за задължително гласуване, трябва да има яснота по важни въпроси, например, какви ще са санкциите за гражданите, които не гласуват. Президентът Росен Плевнелиев поиска допитване за изборната система, което да се проведе с евроизборите. То, според него, трябва да бъде по три въпроса – за и против задължителното гласуване, за и против мажоритарната система и за и против електронното гласуване.

За състава на евролистата на БСП за предстоящите избори най-много гласове по време на общинските конференции на партията в региона са получили Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински, Янаки Стоилов и Петър Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Благой

преди 10 години

Правилно решение ,мислете за евроизборите ,предлагайте Станишев на първо място в листата ,да се маха от България ,да си гледа партията на европейските социалисти ,защото иначе ще го изгонят с тояги ! Първанов е човека ,който ще изведе социалистите на правия път , а после и държавата ! Аз си мисля ,че това е скрития замисъл на цялата дандания и Станишев трябва да се възползва от прекрасния момент да се оттегли ! Нищо ,че разни папърдаци от висшия съвет не му дават да стори това !

18

hheee

преди 10 години

време беше за началото на края.толкова години го чакаме,но кой да се сети,че точно сергейчо ще ни сбъдне мечтите:))))))))

17

гешев

преди 10 години

страх ги е, защото при вота за белене бсп така извъртя въпросите, че не знаеш за централа ли подкрепяш, или ядрената енергетика като цяло!

fallback