Ивайло Калфин. Снимка: БТА

БСП има бъдеще, няма да се разпадне. Аз не се отказвам от социалдемократичните си принципи, продължавам да държа на тях, заяви евродепутатът Ивайло Калфин пред TV7. Той беше издигнат за водач на паралелната листа на движението на президента в периода 2002-2012 година Георги Първанов. Това предизвика недоволство и гняв на „Позитано” 20, а членството в БСП на участниците в АБВ беше замразено.

Още по темата

Днес Калфин беше категоричен, че формацията не прави нова партия, но продължава да говори това, което  винаги е говорил и настоява за това, за което винаги е настоявал – повече диалог между отделните политически сили в България.

„Проблемът е, че БСП приема всички решения безропотно и не е ясно кой носи отговорност“, коментира Ивайло Кафин. По негови думи правителството в момента не защитава избирателите на левицата. Според него налице е отказ от страна на БСП относно изпълнението на предизборните обещания, а коалициите на партията са безпринципни. „ДПС е доста организирана партия, която знае много добре какво иска. БСП не се държи достойно в коалицията с ДПС“, каза още Калфин.

Проблемът не е в правителството, а в парламента, партиите и начина, по който се вземат решенията, коментира Ивайло Калфин.
Целта на членовете на АБВ в никакъв случай не е да придобие властта в Българската социалистическа партия, каза Ивайло Калфин. „Напротив, искаме да ударим камбаната, искаме в тази партийна ситуация в България, която води страната към един път, който очевидно не е този, на който настояваме, ситуация за много хора, които не разполагат с алтернатива за кого да гласуват, да кажем, че начинът за правене на политика трябва да е много по-различен“, обясни той.

АБВ не се създава, за да спори с БСП, заяви Ивайло Калфин. "Целта ни ще бъде да предизвикаме дебат и да накараме политическите сили да обединят около дългосрочни управленски стратегии“ обясни евродепутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase