Бойко Борисов. Снимка: БТА
fallback

ГЕРБ са изключително обезпокоени от състоянието на финансите в държавата. Ако това правителство остане, този бюджет няма да издържи и ще го актуализират с нов дълг и държавата ще катастрофира, каза лидерът на партията Бойко Борисов.

Според него правителството тухла по тухла разгражда държавата и бута построеното от ГЕРБ. Ние градихме България и това никой не може да ми го вземе, каза Борисов. Той предрече редица проблеми в държавата в бъдеще.

Здравеопазването, строителството, социалната политика, образованието и други сектори ще бъдат засегнати заради неправилното финансово управление на в България, предрече лидерът на опозицията. Според него тези проблеми ще станат факт през 2015 година.

Според Борисов сегашните управляващи целенасочено отклоняват вниманието на политиците и гражданите от важните проблеми, които се случват в държавата. Но няма да им мине този номер – всеки ден те тухла по тухла разграждат тази държава, и стена по стена бутат от това, което ние сме строили, ядоса се Борисов.

Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова съобщи, че вчера се е  запознала с данните на Министерството на финансите за отчета към края на 2013 година. С тревога констатираме цифри, които досега не бяха споменавани, посочи Стоянова. По думите й данните не кореспондират със заявените от правителството мерки за капиталови разходи, за увеличаване на инвестициите, за т.нар. реиндустриализация. Забелязва се тенденция за неизпълнение на приходната част и на капиталовите разходи, посочи депутатът от ГЕРБ.

По думите на народния представител от опозицията правителството не контролиратекущите си разходи. Правителството трябва да събере 2 млрд.лв.повече приходи от предходната година. Това няма как да стане и поради това най-вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, посочи Стоянова.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че не се интересува от случващото се в БСП и АБВ. Не ме интересува тази драма, която си разиграват в БСП, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback