Яне Янев. Снимка: РЗС
fallback

Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” подкрепя искането на президента Росен Плевнелиев да се проведе национален референдум за изборните правила.

Oще по темата
РЗС счита, че това е една добра възможност, чрез която да се направи първата стъпка в посока премахване на олигархичната демокрация и превръщането на България в модерна европейска държава, съобщиха от партията.

В открито писмо председателят на РЗС Яне Янев призовава лидерите на всички десни и дясно-центристки партии „да се съберем и да се изправим заедно срещу задкулисието и олигархията на общ национален протестен митинг на парламентарната и извънпарламентарна опозиция, с който да покажем на българското общество воля и възможност за обединение около значима национална кауза“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Моника

преди 10 години

Поредната глупост изобщо не е добра реформа и не виждам как някой може да бъде накара да гласува на сила, освен ако няма някакво строго наказание, явно целят да стане и у нас както в Украйна, ако се приеме тази реформа!

13

H.Poirot

преди 10 години

Това са някакви платени бивши депутатчета, които няма какво да ги коментираме изобщо . Идеята на Росен Плвнелиев не е никак добра, а както каза и Мая Манолова - противоконституционна .

12

Tiago

преди 10 години

По принцип повечето хора приветстват идеята на Плевнелиев за точно такъв референдум, но не си дават сметката, че така много по-лесно може да се фалшифицира вота. Да, ще гласуват повече хора, но и по-трудно ще се следи за изборни нарушения. На партиите ще им бъде още по-лесно и безнаказано да купуват гласове според мен. Дава се перфектната платформа за това и който има пари и хора, то той ще се облагодетелства още повече от преди.

fallback