Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично подкрепи искането на президента Росен Плевнелиев за референдум за избирателната система. Вчера държавният глава задейства процедура за инцииране на национално допитване.

Той предлага на Народното събрание да вземе решение за произвеждане на национален референдум по въпроси, свързани с избирателната система през май заедно с евровота.

Oще по темата
Ако парламентът не се съгласи, ние ще инициираме подписка и ще го направим, заяви днес Борисов. Лидерът на ГЕРБ обясни, че се надява чрез референдума да се сложи край на купуването на гласове.

Той обясни, че по принцип е "за" референдумите. "Не виждам нищо лошо да се направи. Все пак нека българските граждани да имат правото да кажат своето мнение по тази толкова злободневна тема вече 20 години – купуване на гласове, манипулация на избори", добави Борисов.

Плевнелиев предлага референдумът да е по три въпроса – за или против електронното гласуване, за и против мажоритарния вот и за и против задължителното гласуване.

Задължителното гласуване се ползва с широка подкрепа в ГЕРБ. Партията е готова да внесе подобни промени в Изборния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 10 години

Защо си мислите, че 5 човека дето пишете тук и защитавате комунистите. Ще промените мнението на нормалните хора. Референдум ще има точка - глас Народен- глас Божи.

136

Анонимен

преди 10 години

Не харесвам Бойко и Плевнята но ако има подписка ще се подпиша не искам *** и турци да ми определят съдбата! Българи освен БСП и ГЕРБ има и други партии!

135

Людмил

преди 10 години

Подскочиха като попарени !!! Защото знаят че в Америка ,Европа , Канада, Австралия и къде ли още не има Българи, които не могат да купят и ще ги изритат в небитието !!! Ако има електроно гласуване !!! Тръпки ги побиват че има повече от 2 000 000 българи които са много повече от техния платен електорат от Роми и Мюсулмани !!!

fallback