Снимка: Булфоот, архив
fallback

Докладът на Сметната палата за дейността на здравното министерство е бил връчен на бившия министър Десислава Атанасова още на 23 октомври. Това съобщи самата тя, след като по-рано днес от палатата разпространиха изводите от проверката.

На мен като министър на здравеопазването са ми правили няколко одита от Сметната палата, заяви тя.
В докладите по думите й имало единствено препоръки, но не и констатации за нарушения.

Oще по темата
Препоръките били да се актуализират вътрешните правила и процедури за контрол. Другият одит касае финансовото управление на МЗ.

И по двата Атанасова няма възражения и е съгласна с констатациите. И в двата одитни доклада има единствено препоръки, няма никакви актове нито към мен, нито към предходния министър доктор Стефан Константинов, каза тя.

Според нея интерпретациите в публичното пространство били некоректни. Кой поръча точно днес този доклад да бъде оповестен, попита Десислава Атанасова.

Жалко е, ако Сметната палата се използва за политически поръчки, коментира и Димитър Главчев от ГЕРБ. По думите му вече се чувало, че предстоят интересни неща в одитния орган.

Както Dnes.bg писа, Сметната палата е установила редица пропуски в дейността на министъра на здравеопазването при упражняване на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Одитът е за периода от 01.01.2011 г. до 31.12.2012 г., в който министри на здравеопазването бяха д-р Стефан Константинов и Десислава Атанасова и те носиха отговорност за управленските решения, уточниха от палатата.

Сред пропуските са липсата на ред и критерии за избор на ликвидатори, за иницииране на конкурси за избор на управителни органи, за назначаване на контрольори, за утвърждаване на бизнес програмите.

Неефективно и непоследователно е осъществяван контрол при ликвидацията на дружества и не са предприемани своевременни действия. В резултат на това при три от дружествата процедурите са продължили повече от 10 години и към момента на одита не са приключени ликвидационните производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

МИТРЕВ

преди 10 години

БАБА МИ НАЙДА ГО ПОРЪЧА ! АМИ ЩОМ СТЕ ГЛЕДАЛИ ТАВАНА / ИЛИ НА НЯКОГО КЕСИЯТА /,КАТО СТЕ ВЪРШЕЛИ БЕЗОБРАЗИЯ,НЕ СЕГА , А ОЩЕ ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ,АКО ТРЯБВА ,ЩЕ ВИ СЕ НАПОМНЯТ МРЪСОТИИТЕ ПО ВРЕМЕ НА БЕЗХАБЕРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ ! ОЩЕ ЗА МНОГО НЕЩА ЩЕ ИМА ДА ОТГОВАРЯТЕ ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА ПОСЛЕДНАТА МРЪСОТИЯ В УНИВЕРСИТЕТА-ТЯ Е ВАША И ЛИЧНО НА БЕЗХАБЕРНИКА,КОЙТО НИ "УПРАВЛЯВАШЕ" МИНАЛИЯ МАНДАТ !

50

The king

преди 10 години

От ГЕРБ са се научили да повтарят само кой това, кой онова. Двама бивши министри се жалват като телета пред заколение, ами да си бяха вършили работата безкористно, нямаше сега да задават *** въпроси.

49

льольо

преди 10 години

Признавам-аз поръчах!

fallback