Цвета Караянчева Снимка: ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева обвини в кадруване ДПС и БСП.

От партията днес раздадоха протокол от заседание на ДПС във Велико Търново, от който става ясно, че на заседанието се обсъждат назначения в областта.

Поредна манипулация, скочи Хасан Хаджихасан, депутат от Велико Търново. Той обясни, че един от хората, който според протокола, предоставен от ГЕРБ, присъства на заседанието - Андрей Илиев, всъщност е в болничен.

Хаджихасан обясни още, че на самия протокол липсват печати на областното ръководство. Депутатът нарече днешните твърдения на опозицията „долни полицейски методи“.

Вас ви боли, обърна се той към зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов Хасан Хаджихасан. Според него Цветанов страда, защото партията му губи почва под краката си във Велико Търново.

Цвета Караянчева припомни в своето изявление изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че формацията му разпределя порциите във властта.

Пет години по-късно мястото и ролята на партията му остават същите, каза още Караянчева. Според нея от протокола става ясно как регионалната структура разпределя държавните позиции между своите кадри.

ДПС и БСП се превърнаха в тази трансмисия, която води „нашите хора” до порциите на властта. По един и същи сценарий днешните управляващи искат да поставят своите кадри, отбеляза Караянчева.

Основната цел на управлението на БСП е да се храни от държавата, като вземе всички позиции без конкурс, без експертни качества, скочи острието на опозицията. Тя напомни и за назначението на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС и последвалото му оттегляне.

Никой не повярва, че с нелепите назначения е приключено. Моделът на партийно-олигархично овладяване продължи да се възпроизвежда, каза тя. На мода са криминалинките и партийните термити, изтъкна още Караянчева.

Този маниер е вреден за държавата, възмути се опозиционерката.

Според нея такива назначения нямат нищо общо с представата за провеждане на политика. От ГЕРБ настояха за пореден път за оставка на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase