Снимка: архив, БТА

В парламентарната група на Коалиция на България не е обсъждана идея за отпадане на депутатския имунитет на народните представители. Това стана ясно от думите на депутата от БСП и член на правната комисия Филип Попов. Както Dnes.bg вече писа, от Атака вече обявиха, че са готови да сложат темата на масата.

Считам, че имунитетът на всеки народен представител му е даден, за да изпълнява свободно своите задължения като народен представител, каза Попов.

Още по темата
Той призна, че понякога се получава злоупотреби, но по тази причина имало възможност депутатите да се отказват от защитата си или тя да бъде сваляна от пленарна зала. Депутатът не смята, че общ отказ от имунитет на всички депутати ще качи общественото доверие на гражданите в институцията.

Попов беше доста лаконичен в коментара си за отказа от имунитет на цялата ПГ на Атака. Националистите си дадоха имунитета в знак на солидарност към лидера си Волен Сидеров.

Всеки народен представител, съгласно правилника на НС, има право да се откаже от своя имунитет. Аз лично не очаквах такава реакция, допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase