Ивайло Калфин. Снимка: БТА
fallback

Нарастващите ултиматуми в политиката граничат с истерия, заяви евродепутатът Ивайло Калфин в ефира на Bulgaria On Air.

Изказването му е във връзка с коментара на ръководството на БСП гражданското сдружение АБВ да се откаже от явяване на евроизборите с паралелна лява листа и заплахата, че участниците в него ще бъдат изключени от БСП.

Oще по темата


Калфин коментира, че въпреки твърденията на евродепутата Илияна Йотова от БСП, че АБВ иска избори 2 в 1, такова нещо няма.

“Надявам се да мине времето на тези заплахи, лични атаки, глупави компромати и да започнем да говорим за нещата, от които хората се интересуват”, обясни евродепутатът.

Според него появата на обвиненията и “подхвърлени тефтерчета” означава, че някой иска да отврати хората от политиката и да ги накара да не гласуват на изборите. Думите му дойдоха по повод скандала с информацията на в."Галерия" за записи на разговори между президента в периода 2002-2012 година Георги Първанов, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Румен Петков. По-рано днес стана ясно, че прокуратурата не е намерила такива записи, а от вестника са обявили, че и те не разполагат с разговорите на носител.

Калфин подчерта, че желанията на лидера на ДПС Лютви Местан да коментира случващото се в левицата не е проява на добър вкус. Миналата седмица Местан направи няколко остри намека по повод рестарта на АБВ и по-скоро президента в периода 2002-2012 година Георги Първанов.

“След като се противопоставяме на статуквото в държавата, това притеснява някои политици”, каза той.

Калфин коментира и днешното изказване на Йордан Цонев от ДПС, който заяви, че партията му може да размисли и да промени позицията си за АЕЦ "Белене", ако се изпълнят няколко ключови условия.

Остава да променят и позицията си за данъчното облагане и тогава ще стане по-интересен диалогът, каза Калфин. Основните различия между БСП и ДПС идват именно от АЕЦ "Белене" и данъците. ДПС са против новата ядрена централа и против семейното подоходно облагане. Левицата пък стои и зад двете. АБВ пък вече няколко пъти обвини ръководството на БСП, че отстъпва от тези свои приоритети.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Неутрален

преди 10 години

Много устата група за омаскаряване на инакомислещите е създанена от БСП! Нищо чудно, кадрите на БКП-сега БСП винаги са били нискоинтелигентни, зле възпитани и с калпав произход! И тръгнали да се хулят Калфин-този умен, фин и с добър външен вид политик?! Също както *** лаят, когато по улицата мине домашен любимец от изискана порода!

21

The king

преди 10 години

Каква я мисли Калфин, а каква ще стане - ще загуби абсолютно всякакво политическо доверие и след евроизборите вече няма да чуваме това име.

20

Анонимен

преди 10 години

към АВС:Как да е "оправи" държавата като нищо не работи,няма икономиканяма продукти,няма нищо!И Господ да дойде нищоне може да направи,всичко се съсипа,ликвидира се цялата структурав промишлеността,нарязахасе за скрап фабрики и заводи!Как да стане бе гявол!И а си отговори на въпросаоткъде 1млн. държавнислужители/предимно в София/взимат по над 1000лв заплати,а нищо не работи!!?Как!?Няма производство,няма данъци няма печалба!Как?!От контрабанда иамфетамини?!

fallback