Десислава Атанасова. Снимка: архив Булфото

Престъпността се увеличава, а на всеки 10 минути стават по три престъпления. Тази теза изрази депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, който е и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Имам усещането за безвластие, липса на контрол и пълно разгащване на криминалния контингент", заяви Нунев, цитиран от БТА. Според него регистрираните престъпления са около 140 000 за година, но реално те са много повече.

Депутатът обясни, че на евроизборите през май ГЕРБ ще се борят поне за петима евродепутати, колкото спечелиха и на последния вот.

Друг народен представител на опозицията – Десислава Атанасова, пък се спря на посещението на депутата от БСП Страхил Ангелов в Сирия. Ангелов, който е председател на групата за приятелство със Сирия, е на посещение там. Той твърди, че визитата е лична, но от посолството на страната разпространиха съобщение, в което се говори за българска делегация.

Според Атанасова има сериозен скандал по повод посещение на депутат от БСП в Сирия.

"Предполагам, че сега всички вкупом - лидерът на европейските социалисти г-н Станишев, Вигенин, Миков и останалите управляващи, ще се втурнат да обясняват как те не са знаели, не са чули, не са разбрали за това посещение и то няма нищо общо с позицията на Република България", заяви Атанасова.

Относно отчета на правителството в края на миналата седмица Атанасова, която е и бивш министър на здравеопазването, каза, че за седем месеца управление :инистерството на здравеопазването не е внесло нито един проектозакон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase