С две телета курбан майката на Ахмед Доган отбеляза годишнината от опита за атентат срещу сина й. Демире Доган (дясно) раздаде за здраве в село Дръндар, където е роден почетният председател на ДПС. Присъства и депутатът Йордан Цонев (ляво). Снимка: БТА

Ще бъде въведена частична регулация на тютюневия сектор, каза при посещението си във варненското село Дръндар депутатът от ДПС - председател на парламентарната бюджетна комисия, Йордан Цонев.

Според него вече са набелязани около 7 точки за изпълнението на тази стъпка. Цонев посочи, че частичната регулация ще обхване изкупуването на тютюна, сключването на договорите с изкупвачите, сроковете за тяхната реализация. Според депутата настоящите проблеми в сектора произтичат от пълната му либерализация, направена по времето на ГЕРБ. Тютюнът  е акцизна стока, така че няма да има правни проблеми с въвеждането на частична регулация, посочи Цонев. Той допълни, че вече е сезирал Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да извърши проверка за съществуването на картелни договорки между изкупвачите.

За създаването на „АБВ“ Цонев посочи, че това са вътрешнопартийни битки. "За мен големият въпрос е за кого ще бъдат гласовете, които движението ще получи на евроизборите - за управляващите или за опозицията ГЕРБ", каза Цонев. По думите му "отговорът на този въпрос всъщност ще покаже дали хората в „АБВ“ наистина искат да реформират БСП или работят в полза на Бойко Борисов".

Още по темата

За ситуацията около Волен Сидеров председателят на бюджетната  комисия посочи, че ДПС има ясна принципна позиция и ще подкрепи  свалянето на имунитета му, ако сам не се откаже от него.

Йордан Цонев гостува в родното село на Ахмед Доган Дръндар за  курбана, който майката на почетния председател на ДПС даде за здравето на сина си. Демире Доган почете годишнината от покушението над сина си със церемониално заколване на две телета. Тя посочи, че през годината от инцидента досега й е било много трудно, както би било на всяка майка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase