Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Целта на проекта АБВ е борба за власт, коментира в ефира на Bulgaria On Air заместник-председателят на парламента и на ДПС Алиосман Имамов.

„Подозираме, че предвид използваните изрази от г-н Първанов се предвижда ДПС да не участва в тази власт“, допълни още той.

По думите му това, което „трябваше да се реши вътре в БСП чрез конгреси и форуми, сега се прави опит да се реши чрез външен натиск и външни средства“.

Според Имамов БСП ще намери начин да санкционира поведението на членовете на партията, които подкрепят АБВ.

„Не може да гласувате за Калфин и в същото време да останете верен на БСП, която има друга листа. Това е политически абсурд“, коментира Имамов.

Той допълни, че ДПС остава зад Станишев, въпреки че „не е наша работа да се навлизаме дълбоко в дебрите на политически отношения“.

Имамов коментира и позицията на ДПС по отношение на субсидиите за тютнопроизводителите.

„Искаме държавата да поеме известни ангажименти по отношение на изкупуването на тютюн поради специфичния характер на тази култура и поради социалния характер на тази стока, имайки предвид, че значителна част от тази култура живее в област, където няма  други шансове за препитание“, заяви заместник-председателят на ДПС.

Той допълни, че за да се правят сериозни реформи, трябва много повече време и по-спокойна политическа обстановка. „Например една реформа в здравеопазването изисква много време, средства и политическа подкрепа,“ каза Имамов.

По думите ми корпоративните интереси и политиката са присъщи на всяка политическа партия.

„В момента тези интереси се покриват с интереси на олигархични кръгове. Решаващият проблем за българската политика е раздробяването на политическото пространство и конкретно в липсата на ясно изразено ляво – дясно“, коментира още той.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

qwer

преди 10 години

"ДПС остава зад Станишев"-ето ви другари болшевики в прав текст кой е ГЕЙ и кой ***, как по-ясно искате да ви се обясни на тъпите ви кратуни,че антибългарската ви БСП е в пълен контакт с другата антибългарска ДПС, как да ви стане по-разбираемо,че ГЕЯТ е без *** в поза паркер, а винаги зад него е нареден и вдървен турският манафски елит ? Как бе болшевики, обяснете, как да ви повярва и среднообразованият българин, че престъпните ви идоли не са се надупили на петвековният ни враг ?

10

Сапьора

преди 10 години

Османали бат Бойко дати го нагласи ,турчин кумонисте и на другите да не прости...зер с Гея си бъркате по дупките отдавна и сте гъсти като дупе и *** ....

9

ViturStSt

преди 10 години

Защото всичко останало е борба за бладонествие на *** и пенсионери така ли?Ще се изтрепате да помагате на хората

fallback