Тотю Младенов. Снимка: архив Булфото
fallback

Нагласите сред избирателите на ГЕРБ клонят към въвеждане на задължително гласуване на избори, каза народният представител Тотю Младенов пред журналисти.

Младенов отбеляза, че само задължителното гласуване ще направи вота по-честен и ще спре практиката на "купуване на гласове". Според него такива са нагласите и в парламентарната група на ГЕРБ и най-вероятно през следващата седмица депутатите в нея ще вземат решение да подкрепят въвеждането на задължително гласуване в Изборния кодекс.

Народните представители от ГЕРБ Тотю Младенов и Петя Аврамова заедно с областния координатор на партията Валентин Литов дадоха първата си пресконференция за годината.

Безработицата е най-големият проблем, с който правителството не може да се справи, според тях.

Тотю Младенов посочи, че по данни на Бюрото по труда във Враца само за първите седем работни дни на годината нови 380 души са загубили работата си в общините Враца и Криводол.

Правителството няма готови програми, по които тези хора да бъдатнаети, а като не могат да се справят, по-добре да си вървят, допълни той, цитиран от БТА.

Председателят на Общинския съвет във Враца Малинка Николова връчи на депутатите отворено писмо, в което общинските съветници настояват за законодателни промени, които да позволят на центровете за кожно-венерически заболявания да разширят дейността си. Николова посочи, че четири от тези центрове в страната са обявени в ликвидация, а останалите, сред които и врачанският, засега работят, но са пред фалит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

анонимен

преди 10 години

за да можете да си пълните партийните каси,затова ли мръснико тъй като от това зависят субсидиите на продажните ви партии,но този път няма да стане,долен и мръсен комунист.

47

Анонимен

преди 10 години

Всяка една бюлетина пусната в урната дава 50 лева от нашите пари в касичката на партията за която е(не, че гадовете не правят измами с фалшиви бюлетини).Ще отида да гласувам, когато тази сума стане 5 лева, а депутатите в парламента станат от 80 до 120 най- много.

46

Анонимен

преди 10 години

Гласуването трябва да е задължително,за да може избирателите да носят отговорност и да мислят преди да гласуват.Абсурд е да не гласуваш,а после да протестираш.Да не говорим за твърдия електорат,купуването на гласове и т.н.

fallback