Йордан Цонев. Снимка: архив, БулФото
fallback

Като „голям медиен шум“ определи зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев информацията около възраждането на левия проект АБВ на президента (2002-2012) Георги Първанов.

Цонев заяви пред TV7, че БСП прави всичко възможно да осъществи предизборната си платформа, въпреки критиките, че не спазва обещанията си.

Депутатът от ДПС призова вътрешнопартийни битки в левицата да не пречат на управлението, защото то има тежки икономически и социални проблеми за решаване. „Не е нужно да се вкарва кабинетът Орешарски и коалиционният партньор в тази битка“, категоричен е Цонев.

Oще по темата

Той изрази мнение, че никой не може да реанимира ГЕРБ и за разлика от партията на Борисов ДПС не взема партии "на концесия“ и има собствена важна роля в политиката на България.

По отношение на последния скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров, Цонев коментира, че позицията на ДПС е твърда и ще стане ясна още на първото заседание на парламента след ваканцията.

По думите му, ако Сидеров не се откаже сам от имунитета си, най-вероятно депутатите ще гласуват той да му бъде отнет. Цонев е категоричен, че мълчание по темата няма и партиите имат ясна позиция по случая.

„ДПС никога не е имало никакви контакти с „Атака“ и ние няма да страдаме нито за „Атака“, нито за нейния лидер“, отсече той.

Според Йордан Цонев фирмите, изкупуващи български тютюн, най-вероятно са сключили картелно споразумение с цел да бъдат притиснати тютюнопроизводителите и да бъде свалена цената на продукцията им.  По думите му това е резултат от политиката на ГЕРБ.

Като резултат от картела забавянето на кампанията за изкупуване на тютюн доведе до разваляне на част от стоката и принуди производителите да продават на по-ниски цени, обясни депутатът.

Според Йордан Цонев това е целенасочена политика, започнала по времето на ГЕРБ, която има за цел да докаже, че от ДПС не са способни да помогнат на производителите.

По случая ще бъде сезирана Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а за да се реши окончателно въпросът, са необходими законодателни промени, категоричен е Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 10 години

Иван Костов е виновен!

21

Journey

преди 10 години

Данчо...колко си противен и мазен...Ако омразата народна имаше сила...досега да си умъртвен с камъни...

20

Спонги

преди 10 години

До Enver TaipИ Октай Енимехмедов обича България и е мъж та дрънка. Жалко за момчето, показало смелост пред Света. ДПС е мафиотска организация, еднакво вредна както за турския етнос, така и за останалите български граждани.

fallback