Бойко Борисов Архив: Булфото
fallback

Най-сериозният проблем на България е липсата на лява партия, е мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, публикувано във Facebook днес.

„Много често се коментира в публичното пространство за проблеми в център-дясно. Всъщност истинският проблем в България е това, че няма лява партия. В момента имаме т.н. левица, която изцяло се ръководи от ДПС и в същото време основните им тези са повече центристки и десни. Давам пример с въвеждането на плоския данък, с отказа да се премахне данък “лихва” и т.н.", пише на страницата си в социалната мрежа Борисов.

Той е убеден, че в център-дясно проблеми няма, защото има силна дясноцентристка партия ГЕРБ, която побеждава левицата и либералите в десет поредни избори за различни институции.

В анализа си експремиерът споменава и по-малката, но влияеща на общественото мнение коалиция на Реформаторския блок и няколко други партии в център-дясно, които  са с по-малък електорален ресурс, но по негово мнение също имат немалък потенциал – БЗНС, РЗС, движение “22 септември”.

„Затова считам, че най-сериозният проблем в България е липсата на лявоцентристка партия, която да отстоява не само интересите на своите гласоподаватели, но преди всичко и авторитета си, защото вие виждате в изказванията на г-н Местан ясно прозира, че те са хората, които и ръководят, и определят политиката, и налагат своята програма за изпълнение. Давам пример с начина, по който Йордан Цонев отряза Станишев за данък “богатство” през 2015 година.“, убеден е Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

184

evgeni1234

преди 10 години

А на Хорхето и юдаисткия-бахура,ей-таков(виж снимката).Пръжки нема!

183

Анонимен

преди 10 години

Прав е човека. Това което днес се води лява партия по нищо не показва че са такива. Хора които гледат собствената си облага няма как да се наричат лява социална партия.

182

evgeni1234

преди 10 години

На ходжата един месал осолена сланина с подправки,а Дедото поп(БабаГуси)-опашката и ушите.

fallback