Волен Сидеров. Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е предоставил на депутата и лидер на „Атака” Волен Сидеров искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета му. Искането е било внесено днес 13,41 часа в деловодството на НС. Сидеров ще може да се запознае с него с оглед възможността в определения 14-дневен срок да заяви писменото си съгласие по искането.

Още по темата

14-дневният срок е минималният срок по действащото законодателство, в рамките на който на засегнатото лице е предоставена възможността да се запознае с искането, да прецени неговата основателност, както и коя от законовите възможности да използва.

При условие, че не постъпи писмено съгласие от народния представител, след изтичането на срока искането ще бъде разгледано от парламента съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес стана ясно, че Цацаров ще иска сваляне на имунитета, за да може да започне наказателно преследване срещу него.

Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase