Волен Сидеров по време на протеста. Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е категоричен, че няма основание да даде имунитета си заради инцидента на летище Варна.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата се е заела с вчерашния случай, при който националистът и депутати от партията му участваха в словесен сблъсък в самолет с културното аташе на Франция, а на земята се спречкаха с пътници на летището. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова не каза директно дали обвинението ще иска имунитета му, но не изключи възможността.

При инцидента пострадаха двама души - Димитър Бахнев и полицаят от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Сидеров обяви, че смята да съди полицай Колев, защото говори неистина по медиите. Според Сидеров униформените са се държали арогантно с групата на „Атака”. Лидерът на партия „Атака” подчерта, че „скандалът е поръчка от най-високо политическо ниво и тепърва предстои да се разбере кой е неговият инициатор”.

По-рано днес пък той обвини областния управител на Варна Иван Великов, който е бивш прокурор, че е организирал събитията.

В понеделник вечерта стана ясно, че Сидеров е предизвикал грандиозен скандал по време на полета от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Според думите на очевидец на информационна агенция „Черно море“ скандалът е предизвикан от вулгарното поведение на лидера на „Атака“. Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Волен Сидеров простак. Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин.

Според думите на очевидеца гражданинът понесъл няколко удара, а лидерът на „Атака“ публично заявил, че всеки, който го нападне словесно, ще получи същото отношение.

Самият Десислав Чуколов отправил директни нападки към въпросния гражданин и останалите пътници. Вие богатите българи, дето пътувате със самолети, снимайте, снимайте да пълните жълтите вестници, викал той, цитиран от очевидеца.

В последствие скандалът се пренесъл на паркинга пред летището, а Волен Сидеров е продължил да буйства пред погледите на жандармеристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Октай

преди 10 години

Абе той и Ахмет имаше имунитет и охрана, ама глей какво стана на 19 януари миналата година. :)

107

Анонимен

преди 10 години

Ти и да неси го даваш, има кой да ти го отнеме, а дали това ще се случи е друг въпрос. Докато си изгоден на Червените буклуци и *** едва ли, но и те няма да търпят изцепките ти вечно. В затвора е твоето място, не в парламента.

106

ANI

преди 10 години

ДО КОГА ЩЕ ВИ ХРАНТУТИМ НА БАДЕВА,ДРУГАРЮ ЦАЦАРОВ?

fallback