Бойко Борисов. Архив: Булфото
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев за пореден път лъже за фактите и данните по отношение на безработицата, фалитите при фирмите и състоянието на икономиката. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

В интервю за вестник "Стандарт“ Станишев заяви, че 100 000 фирми са били закрити, 400 000 души са загубили  работата си при ГЕРБ и целта на сегашното управление е да се оправят поразиите на Борисов.

Oще по темата
"Искам да напомня на г-н Станишев, който за пореден път нагло лъже и обвинява, какви са фактите и данните. Според Евростат в момента безработицата в страната е над 13,2%, а при нас беше около 12% и то при най-тежката финансово-икономическа криза в света. Къде са ви, г-н Станишев, новите 250 000 работни места, които обещахте на хората? Това беше грозен предизборен популизъм и без капка свян излъгахте толкова много българи. По-притеснителни обаче са убийствените данни. Безработицата расте с много високи темпове. Вижте само последните дни какво се случва с масовото съкращение на работници. От „Бургаски корабостроителници” - 150 съкратени, от "Електроди"- Ихтиман -  над 200 уволнени, в Търговище от "ЕнерСис" - над 400 работници съкратени, в "Ремотекс – Раднево” работниците продължават да са без заплати“, пише Борисов.

Той е категоричен, че тютюнопроизводителите все още не са си получили парите, а в същото време се увеличава значително и младежката безработица - 28,8% при средноевропейски нива 23%.

„Вместо да вземе мерки срещу растящата с космически темпове безработица, Сергей Станишев продължава да сипе лъжи и да твърди, че при нас 100 хиляди фирми били фалирали. Ако поне малко можете да смятате, г-н Станишев, отворете си очите и вижте какво ви казват данните – според Националния статистически институт (НСИ) средногодишният брой на активните предприятия за 2008 г. е 323 хиляди“, призовава от социалната мрежа лидерът на ГЕРБ.

Според данните, които той цитира, тези предприятия за 2012 година са нараснали на 380 хиляди.

„Това означава, че по време на нашето управление не само, че няма намаляване, а са увеличени активните предприятия. Според други данни, тези на "Кофас" - броят на фалитите в България през 2012 година е общо 1339 фирми. Безумно е на тези данни да лъжете така безочливо. Но пак казвам, още по-страшно е, че се опитвате да замажете провала си с клевети, вместо да прогледнете реално на страшната ситуация с безработицата в момента и не вземете мерки веднага.“, завършва коментара си във Facebook Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

317

Анонимен

преди 10 години

а ти бе Борисов фалира Чугунолеене Ад Ихтиман по голямо то Електроди Ад през твойто време и кво *** хората та и не можаха да си вземат парите нали се знаеш долу ГерБ долу Всички !!!

316

titi

преди 10 години

Oh gorkia stani6ev ? Tozi 4ovek o6te li n spria da rasi gluposti ! Kak niama da sko4i Borisov ! te ne sa za gledane

315

ОБЕКТИВЕН

преди 10 години

ФАКТИ ЗА ПЛЮВАЧИТЕ...НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ И НЯМА ДА ИМАМЕ ПО-ОТГОВОРЕН И РАБОТЛИВ ПРЕМИЕР ОТ БОРИСОВ--СМЕЛ , ЧЕСТЕН , В КРИЗА ПОСТРОИ МНОГО И ЗАПАЗИ ДЪРЖАВАТА СТАБИЛНА.--А ТИЯ ДЕТО ГО ПЛЮЯТ--ДА СИ СПОМНЯТ КАК ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА --И ПРИ ЖАН , И ВЪОБЩЕ--СЪСИПАХА И ЗЕМЕДЕЛИЕ , И ПРОМИШЛЕНОСТ , И БАНКОВА СИСТЕМА РУХНА...МИЛИОНИ ПРЕДИ БОЙКО НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ.....ПЛЮВАЧИТЕ РАБОТЯТ ЗА ДРЕБНИ ПАРИ , НО ТЕ НЕ СЕ УСЕЩАТ ,ЧЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ СЕМЕЙСТВАТА СИ

fallback