Снимка: БТА
fallback

Президентът Росен Плeвнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Руската федерация Владимир Путин по повод терористичните актове във Волгоград, причинили смъртта на десетки руски граждани, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 
"Подобни прояви на тероризъм и насилие са неразбираеми и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. Българският народ също позна ужаса на подобна нечовешка атака срещу невинни граждани.

Република България остро осъжда всеки акт на тероризъм. Вярвам, че наш общ дълг е всички да обединим усилията си и да работим за изграждането на един по-сигурен и мирен свят", се казва в писмото на българския държавен глава.
 
Председателят на парламента Михаил Миков също изпрати съболезнователни писма до председателите на Съвета на федерацията и на Държавната Дума на Русия Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин.

"България решително осъжда кървавите нападения, които са грубо посегателство срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Няма и не може да има оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора", заявява в писмата председателят на Народното събрание.

Миков изразява своята най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност към семействата и близките на загиналите и искрена надежда за скорошно възстановяване на ранените граждани.

Министър-председателят Пламен Орешарски също изпрати съболезнователен адрес до председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев. 

"България осъжда категорично проявите на всякакъв вид тероризъм и смята, че в борбата срещу него са необходими общи усилия в международен мащаб. В тези тежки минути на скръб за Волгоград и за цяла Русия, моля да предадете на семействата на пострадалите моите най- искрени чувства на съпричастност и състрадание“, пише министър-председателят Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

rumen221

преди 10 години

Приятели,- Леенето на кръв, рязането на глави и бомбените атентати са религиозни актове - "Светая светих" за Исляма...- Да си ги практикуват в Ислямските държави... Няма лошо, толерантни сме...- Важното е да не допуснем тези религиозни обряди и у нас..., например в Кърджали или Разград, защото тук - там, май се обучават талибанчета..., в ръцете на недоучилите се гърмяха бомби, а после инструкторите им ги "самоубесваха"...!- ВРЕМЕ Е ДА ВЪЗСТАНОВИМ АРМИЯТА!!!.

12

rumen221

преди 10 години

"Да бе, да..., ама едва ли...Всеки ден рота Талибани пробиват Държавната ни граница...- С ТЯХ ТАЛИБАНИТЕ УСПЕШНО ПРОБИЛИ ГРАНИЧНАТА НИ ЗАЩИТА ДОСТИГНАТХА ЕДНА ДИВИЗИЯ ОТ 10 000 души...(Върховния главнокомандващ, Лъжльо Офшорналиев, само констатира пробива на Националната ни сигурност)- ДА ВИДИМ ЗА КОЛКО ВРЕМЕ В ПРОБИВА ЩЕ ВЛЕЗЕ ЦЯЛ ТАЛИБАНСКИ КОРПУС...(30 000 талибана... и какво ще предприемете с Лъжльо Офшорналиев).

11

EU citizen

преди 10 години

Какво му е на човека, Путин да не е по-висок? Просто му се е паднала голяма държава.

fallback