Снимка: БТА

Президентът Росен Плeвнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Руската федерация Владимир Путин по повод терористичните актове във Волгоград, причинили смъртта на десетки руски граждани, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 
"Подобни прояви на тероризъм и насилие са неразбираеми и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. Българският народ също позна ужаса на подобна нечовешка атака срещу невинни граждани.

Република България остро осъжда всеки акт на тероризъм. Вярвам, че наш общ дълг е всички да обединим усилията си и да работим за изграждането на един по-сигурен и мирен свят", се казва в писмото на българския държавен глава.
 
Председателят на парламента Михаил Миков също изпрати съболезнователни писма до председателите на Съвета на федерацията и на Държавната Дума на Русия Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин.

"България решително осъжда кървавите нападения, които са грубо посегателство срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Няма и не може да има оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора", заявява в писмата председателят на Народното събрание.

Миков изразява своята най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност към семействата и близките на загиналите и искрена надежда за скорошно възстановяване на ранените граждани.

Министър-председателят Пламен Орешарски също изпрати съболезнователен адрес до председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев. 

"България осъжда категорично проявите на всякакъв вид тероризъм и смята, че в борбата срещу него са необходими общи усилия в международен мащаб. В тези тежки минути на скръб за Волгоград и за цяла Русия, моля да предадете на семействата на пострадалите моите най- искрени чувства на съпричастност и състрадание“, пише министър-председателят Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase