Бойко Борисов Снимка: архив, Булфото
fallback

Данъчна ревизия е започнала на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, обяви самият той в „Годината" на Дарик.

„Имаше данъчна проверка за 5-годишен период. Тя показа, че всичко е изрядно. Затова сега ми възложиха данъчна ревизия от 2003 г., когато бях главен секретар на МВР", добави Борисов.

Той обясни, че сега се налагало да си спомня за разходи отпреди десет години. „Сега събирам бележки за командировъчни, броят ми тухлите дори", каза още Борисов.

„Загубихме властта, защото не влизаме в безпринципни коалиции", подчерта още експремиерът.

По думите му обаче все пак гласоподавателите са оценили свършеното от ГЕРБ като магистрали, метро, детски градини, зали и училища, след като отново са решили партията да е първа политическа сила.

„Трудно е да се достигне мнозинство. И в миналия мандат имахме 117 депутати, така че ако нямахме подкрепата на Синята коалиция и РЗС, нямаше да направим правителство", допълни Борисов.

Според него има и добра страна на това, че ГЕРБ не е отново на власт:

„Всяко зло за добро. Може би, ако ни бяха дали отново достатъчно гласове, някои от нашите грешки нямаше да ги видя и нямаше да си направим съответните изводи. За партията това е един оздравителен процес", каза още Борисов.

Той обясни, че българите не са могли да предположат, че БСП и ДПС са една партия.

„Напоследък вече не се и крият, че за следващите избори ще сумират депутатите на двете партии. Не съм предполагал обаче, че ще се съюзят с „Атака". Не съм мислил, че Волен Сидеров може да утвърди правителство на ДПС", коментира лидерът на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

titi

преди 10 години

Otdavna vijdam kapanite naokolo , vijdam dori i kak se preobra6tat posledovatelno vsir4ki naokolo sre6tu GERB i Borisov ! I vse se misliat 4e sa pravi , S edno komersialno deistvie i preobra6tat godini usilia i trud na Borisov v to4no obratnata posoka ! Vijdam go , kato na dlan e ! palni ne6tastnici sa !

153

на боклука - вън

преди 10 години

Пак ли плаче тоя куц кон ?????Бойко кратуно куха ,всичко се връща на този свят ,а ти има за какво да плащаш !!!Ако на лъжата краката бяха къси ,ти щеше да се влачиш по *** . Висторията ще останеш като - най глупавия ,самовлюбен ,идиотизираш ,вечно плачещ ,чуждопоклонически премиер !!България никога не е имала такъв недорасляк в управлението на страната !!!

152

ГРОБ за БГ ЕООД

преди 10 години

Възмездие за делата, но приживе... А дано.

fallback