Снимка: БТА
fallback

Министърът на отбраната Ангел Найденов пое ангажимент, че ще бъде безкомпромисен с военните служители, които са препикали паметника на Евлоги Георгиев в Карлово.

Материалите по случая ще бъдат предоставени на военна прокуратура. Ще бъдат предприети възможно най-тежките дисциплинарни мерки и действия, заяви Найденов. Той уточни, че най-тежкото наказание е дисциплинарно уволнение.

Oще по темата
Военният министър определи действията на военнослужещите като "отвратителни".

По думите на Найденов няма основания да се смята, че деянието има етническа, религиозна или политическа основа. Според министъра по-скоро става дума да хулиганска проява, продиктувана от алкохол.

"Нека това да не звучи като окончателно произнасяне, тъй като има компетентни съдебни органи, които трябва да се произнесат", каза Найденов и допълни, че съди от данните, с които разполага до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

ИСТ

преди 10 години

Турски аскер в българска армия препикават като кучета български паметник, Нямало да ги съдят, Ако българин препикае джамия веднага ще го вкарат в затвора,Мръсно комунистическо продажно управление,

70

Анонимен

преди 10 години

***, не мисли, а ги изхвърляй дисциплинарно. И не разправяй, че не е на етническа основа. Ако българин поругае нещо турско - веднага е на етническа основа, а ако е направено от фес - сакън, не е на етническа основа. Бах.ти турското правителство. Аман.

69

софиянец

преди 10 години

До Анонимен 72- Расист, ама с акъл да изработи законопроект:) А ти си ***, колкото си искаш,НО - ПОСЕГНЕТЕ ЛИ НА БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ СИМВОЛИ, БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ИЛИ БЪЛГАРСКО СЪЗНАНИЕ, ЩЕ ВИ СЕ РАЗКАЖЕ ИГРАТА:) Ако съм расист - ЗАЩО НЕ ИСКАМ АРМЕНЦИТЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, М? КОЙ АРМЕНЕЦ- БГ. ГРАЖДАНИН НЯКОГА- ОТ КАКТО АРМЕНЦИТЕ СА ПРИЮТЕНИ ОТ ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ - Е РЕАГИРАЛ КАТО ТУРЧЕТАТА ОТ КАЗУСА? ЕТО Я РАЗЛИКАТА! Хр. Ботев - "...доброму добро да прави, лошия с ножа по глава..."ХАЙДУТИ АЩА И СИН

fallback