Снимка: БТА

Словесният двубой между ГЕРБ и БСП по повод подслушванията продължават.

Според ГЕРБ председателят на БСП и ПЕС Сергей Станишев е изрекъл днес още една поредна лъжа за подслушванията, се посочва в позиция на ГЕРБ.

Там припомнят коментарът на Сергей Станишев за обвиненията на лидера на ГЕРБ, че били подслушвани опозиционни лидери. В него председателят на ПЕС обясни, че Борисов не е в позицията да говори за подслушване, защото по негово време бюджетът за подслушване е нараснал три пъти, а сега броят на използваните СРС е намалял близо наполовина в сравнение с предишната година.

Още по темата

Отговорът на ГЕРБ твърди, че Станишев не признава, че парите в бюджета за подслушвания са увеличени от 20 милиона лева през 2013 на 43 милиона лева за 2014 година. Освен това в бюджета на ДАНС също има предвидени още пари за подслушвания, но техният размер е секретен, защото са безконтролни, обясниха още от опозиционната партия.

По повод обявяването на Христо Бисеров за общодържавно издирване, от ГЕРБ настояват да се потърси незабавна отговорност от министъра на вътрешните работи, от председателя на ДАНС и отполитическото ръководство на ДПС, защото предварително са предупредили Бисеров да напусне партията, е посочено в позицията.

Според ГЕРБ с това са осветени секретни разработки на службите и му е дадена възможност и време да се скрие или да избяга от страната и да прикрие доказателствата за нещата, които е вършил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase