Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов призна, че е изненадан от позицията на председателя на ДСБ Радан Кънев, който поиска Реформаторският блок да спре преговорите с бившите седесари.

„Изненадан съм от невъзможността да се запази първоначалната идея, както съм и изненадан от мнението на Радан Кънев, че партията вече не отговаря на принципите и на политиките на блока, тъй като ние сме сред основателите на Реформаторския блок и мислех, че споделяме една и съща цел. От тази гледна точка аргументите, с които се предлага да бъдат прекратени преговорите с нас, ме озадачават. За мен има един-единствен извод от тази ситуация и това е, че хората, с които водихме преговорите, не разбират как е възможно в момента, в който се стигне до преговори за коалиция, ние да запазим същата си позиция“, коментира той по БНР.

Oще по темата
Според него обаче въпреки създалата се ситуация трябва да се запази жива идеята за консолидиране на десницата и за силно дясно представяне в бъдещите парламенти.

„Озадачава ме искрено подмяната на целите на Реформаторския блок в момента, в който се стигна до разговора за коалиция. Имахме шанс да покажем в България, че наистина се прави политика по нов начин, че тя може да изглежда прозрачна и принципна. Оказва се обаче, че това не е така. Оказа се, че в някакъв момент, в който различното мнение започва да става тежест, то бива спирано чрез изключване. Тези практики за съжаление са ми познати от едно не съвсем толкова далечно минало и не ги разбирам, посочи лидерът на "Синьо единство".

В същото време и лидерът на СДС Божидар Лукарски се обяви за прекратяване на преговорите със "Синьо единство".

Той добави, че напълно приема аргументите на председателя на ДСБ Радан Кънев, който обяви, че подписване на коалиционно споразумение със „Синьо единство” на този етап не е възможно, защото партията на Надежда Нейнски  има различни виждания за бъдещето на блока.

„Единият от проблемите, свързан със "Синьо единство", е, че те се опитват да вкарат дебат, какъвто няма, тъй като останалите пет партии сме на съвсем различно мнение и водим конкретни разговори по теми, а те се опитват да вкарват други теми. Но това не е нещото, което е толкова важно. Това, на което повече бих се спрял, са медийните изяви на Надежда Нейнски, която се опитва непрекъснато да изкарва наяве неща от преговорите, за които сме си дали дума, че докато не постигнем споразумение, няма да се разискват с журналистите и обществеността, което беше една от много грешки, които е допускала Синята коалиция“, обоснова се Лукарски по БНР.

Лидерът на СДС обясни, че прекратяването на преговорите със "Синьо единство" не означава, че партията няма да остане в Реформаторския блок под някаква форма на гражданска платформа и участието на хора от нея в Гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Спонги

преди 10 години

До Анонимен 71За един мъж е по-важно да има топки, а не дупе. Твоят идол отдавна иска да е ***, така, че ти си прав за дупето. Истината е много тъжна - ГЕРБ не са дясна партия за съжаление.

68

DID

преди 10 години

Жалки отломки от бивши величия измамили народа, сега събрани в РъБъ на Р. Кънев сиреч на ИВ. Костов, смятате ли че някой друг освен нагли кариеристи, които вървят неотлъчно след вас и очакват своя звезден миг, ще ви повярва ? Нещастници !!!

67

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 10 години

До nerez КОЛКОТО И ДА ВЗЕМАТ ЕДВА ЛИ ЩЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ 1,5-2%. ПРОСТО НАРОДА ОТДАВНА ПОУМНЯ А И ЗАПОЧВА ДА ГЛАСУВА СЪС СТОМАСИТЕ СИ- ДЯСНОТО НЕ Е НА МОДА!

fallback