Радан Кънев. Снимка: архив Булфото

Подписване на коалиционно споразумение със „Синьо единство” на този етап не е възможно, категоричен е лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНР.

Той потвърди появилата се информация, че има предложение до колегите си от Реформаторския блок да се спрат преговорите със съюза на бившите седесари.

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз". „Синьо единство” има различни виждания за бъдещето на блока. Кънев днес постави под съмнение желанието на формацията да се присъедини.

Дори имам съмнение, че всички хора там имат желание да подпишат такова споразумение, заяви той.

Той разкритикува медийни изяви на Нейнски, които първо нарушават договорки да не се коментират преговорите, докато те текат и поставянето на разделение на десни и либерални части на Реформаторския блок.

Искам да кажа, че категорично подобни противопоставяния няма да бъдат допуснати в рамките на блока и няма да се допусне в името на някакви политически теми, свързани с разположение на силите в блока и нареждане на листи, да се използва медиен натиск.

Това не е война. Когато шест души преговарят и единият не е готов да участва, нормално е да продължат пет, каза Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase