Снимка: архив Булфото

Структурите на ГЕРБ са под контрола на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, 90% от депутатите са негов избор. Бойко Борисов в крайна сметка може да остане без партия. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който се отцепи от ГЕРБ, пред ТВ7.

Повод за думите му станаха двамата отцепили се депутати от ПГ на ГЕРБ – Георги Марков и Светлин Танчев. Той напомни, че Марков е станал депутат на мястото на Цветан Цветанов, който се е отказал в негова полза. По думите на Найденов е възможно случилото се да е сигнал на Цветанов към лидера Бойко Борисов. Според него има предварителна размяна на артилерийски огън между двамата преди конференцията на ГЕРБ през февруари.

Не изключвам, че Цветанов може да измести Борисов. Самият Борисов каза публично, че моторът на ГЕРБ е Цветанов. Ако продължава този ход на събитията възможно е в един момент Борисов да остане без партия, прогнозира Найденов. Структурите изцяло са под контрола на Цветанов, почти 90% от депутатите са негов личен избор, заяви Найденов.

Той коментира, че за първи път се чува Борисов да говори за промяна в ръководството на партията и състава на изпълнителната комисия.

Според друг отцепил се от ГЕРБ – бившият депутат Емил Димитров, цялата листа на ГЕРБ е била подредена еднолично от Цветан Цветанов и Искра Фидосова.

Според него засега няма повод за притеснение в редиците на парламентарната група.

Двама няма да разклатят ГЕРБ, каза още Димитров. Той категорично отхвърли твърденията на Цветанов, че листите са редени на база номинации на местните структури.  По негови думи ако ГЕРБ е подредил листите по номинациите на местните структури, щеше да бъде още на власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase