Снимка: архив, Ройтерс
fallback

От 20 на 28 се увеличават икономическите области, в които няма да се допускат дружества, регистрирани в офшорни зони. Бюджетната комисия към НС гласува днес на второ четене Закона за офшорните дружества.

При обсъждането на законопроекта, внесен от депутатите Йордан Цонев и Делян Пеевски, Комисията по бюджет и финанси прие редакционна поправка в наименованието на закона, която включва и свързаните лица.

Oще по темата

Основната  цел на поправките е, че икономическите и финансови взаимоотношения с офшорните дружества, свързаните с тях лица и техните действителни собственици, се основават на недопускане до усвояване на публични средства и управление на финансов ресурс от тези дружества в противоречие с обществения интерес и предотвратяване отклонението от данъчно облагане.

С предложенията, които бяха приети, приложното поле на забраните за участие се увеличи от 20 на 28 области.

Новите забрани за тези дружества са за придобиване собственост върху земи и гори от държавния горски фонд, участие в търговско дружество с държавно или общинско участие, учредяване или участие в лице, извършващо дейност по законите за независимия финансов одит, за енергията от възобновяеми източници и за независимите оценители.

Комисията прие административно-наказателните разпоредби с промяна, предложена от народния представител Йордан Цонев, за добавяне на нова имуществена санкция за офшорно дружество-издател на периодични печатни произведения в размер от 100 000 до 500 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Офшошарски

преди 10 години

Офшорки ли? Офшорка означава фирма регистрирана в някоя цивилизована страна като например САЩ, Кипър, Англия. И аз ако мога в някоя хубава страна да си регистрирам фирма и с нея да правя бизнес в българия ще го направя. А не да ме мачка бюрокрация и тромава администрация, и за най-простия документ да чакам по 100 часа на опашка.

3

sokrat62

преди 10 години

Да, да, само, че става въпрос за новите офшорки създадени след 2012г. щото за ония от 2005 -2008г. Серльо и хидроинженера ще се разсърдят!!!!!

2

GEro

преди 10 години

Свидетели сме на безпардонно разчистване на сметки между КТБ и останалите. А, щом един закон е писан от пеевски и данчо ментата, няма какво да го коментирам! Има Видов ден!

fallback