Дора Янкова. Снимка: архив, БулФото
fallback

12 милиона лева повече ще получат общините догодина, съобщи депутатът от левицата Дора Янкова.

"Коалиция за България" предлага общините да получат сто процента от предвидените бюджетни средства в делегираните дейности - общинска администрация, образование, социална политика, култура.

В бюджета е заложено ведомствата да получават 95 на сто от предвидените за тях средства и останалите – при положение, че не се превиши дефицитът.

Янкова обясни, че левицата е внесла предложението правилото за 5-процентния буфер да не важи за общинска администрация, за средствата за отбрана и сигурност, за средното образование, здравеопазването, културата, социалните грижи.

"Ние сме хора, които сме били общинари и много добре съзнаваме какъв е ресурсът на българските общини в момента и че те имат нужда от подкрепа", заяви Янкова, която е бивш кмет на Смолян.

Тя обясни, че е оптимист за изпълнението на бюджета за 2014 г.

"Аз съм оптимист по отношение на приходната част в бюджета и смятам, че при напрягане на администрацията, бюджетът ще бъде изпълнен на сто процента", заяви депутатът. По думите на Янкова, все пак е криза и трябва да остане 5-процентният буфер, за да има сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Халачев

преди 10 години

Анонимен,нахален си. Ще те намеря и ще те осъдя. Дора е много мека с теб ,а ти си нахалник и клеветник ми разказаха за делата ти .

13

Христо Петров

преди 10 години

Дора,добре,че запази себе си като справедлив човек. Пази се ти и бог да те пази от злобарите. Бъди силна,знам,че е трудно да се бориш за неблагодарници.

12

Дора

преди 10 години

Това са средства да не се ощетяват служителите в българските общини. За тях е важно и полезно.

fallback