Снимка: архив, БТА

Народното събрание връща 15 милиона лева в централния бюджет и предлага те да бъдат използвани за изплащане на еднократна добавка на пенсионерите през декември 2013 г., съобщиха от пресцентъра на НС.

В писмо до министъра на финансите Петър Чобанов председателят на Народното събрание Михаил Миков предлага предвидените средства за преустройството на зала „Света София” в пленарна зала да бъдат използвани за изплащане на еднократна добавка на пенсионерите през декември.

Заделените средства от бюджета на Народното събрание за преустройство на залата от 2008 до 2012 г. са в размер 12 722 000 лева, а за 2013 г. - 2 278 000 лева, посочва в писмото си шефът на парламента. 

Предложението на Михаил Миков е във връзка с отлагане на преустройството на зала „Света София” в пленарна зала на българския парламент.

Припомняме, че кабинетът отпусна по 50 лв. коледни добавки за най-бедните пенсионери, чиито пенсии са до линията на бедност - 251 лв. Така с декемврийските си пенсии бонуси ще получат малко повече от милион пенсионери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase