Димитър Главчев Снимка: архив, Булфото
fallback

ГЕРБ ще сезира водещи европейски институции за случая с Христо Бисеров, казуса с „опорните точки“, изработени от МВР, и сблъсъците около парламента по време на протестите на 12 ноември. Това стана ясно по време на брифинг на партията в парламента.

Опозицията е изпратила писма до председателя на Европейската комисия, на Европейския парламент, до председателите на ЕНП, ПЕС и ПАСЕ, обясни Димитър Главчев от ГЕРБ. 

Според Главчев с изготвянето на опорните точки МВР е излязло извън своите задължения.
Те излизат от своите функции и започват да действат като пиар агенция на правителството, заяви още опозиционният депутат. 

Той се спря и на случая с подалия оставка зам.-председател на парламента и обвинен в пране на пари Христо Бисеров. По негови думи случаят е показал, че вътрешният министър Цветлин Йовчев не е информиран какво се случва. Според него в казуса има „смущаващи фактори“. Главчев отново лансира тезата на ГЕРБ, че е имало теч на информация до самия Бисеров.

Той е разбрал за това, което предстои да се случи, преди органите, каза Главчев. ГЕРБ отново разкритикува действията на мнозинството и дневния ред на парламента.

Нека да видим с какво се занимава днес парламентът на Република България – Авиоотряд 28 и анкетна комисия за Мишо Бирата. Едва ли от това имат нужда хората, каза още Главчев.
Целта на дневния ред, който се опива да пробутва управляващата тройна коалиция, е да скрие гафовете, заяви пък Александър Ненков от ГЕРБ. 

На 12 ноември цялата зона около българския парламент се превърна в една гладиаторска арена, посочи Ненков.

ГЕРБ няма да остави тези случаи да отминат, категоричен бе младият депутат. По негови думи българската държава в момента е в международна изолация заради премиера Пламен Орешарски. 

Мотив да изпратим тези писма е и това, че за шест месеца българската държава изпадна в една международна изолация, поясни той.

По думите му Орешарски не се е срещал нито веднъж с нито един от водещите европейски лидери. Може би единствения път, когато премиерът премина през параден вход е когато встъпи в длъжност, каза Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 10 години

да си гербер не е лесно Не е лесно да си Просто.

46

Анонимен

преди 10 години

На снимката една много, много празна тиква, ама гладка !

45

e

преди 10 години

Слушай Писанчев,днес срешнах един от твоите копои,онзи,които посети домът mi след "Сарафово".Чуй! Ти не считаш за добре да направиш това,което е правилно,но прикриваш престъпления в които си замесен и ти.Сега ,когато слагам точката,добре е да знаеш,че и твоето време изтича,защото си един злонамерен манипулатор и човек вредяsht на България по същество и последователност.Щеш-не-щеш ще последваш Флоров и ще става по-зле.

fallback