Меглена Кунева. Снимка: БулФото
fallback

Мораториумът за продажба на земя на чужденци всъщност е забрана за българите да продават земята си, коментира пред журналисти лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Ограничението засяга например семейство, което живее в София и няма намерение да обработва земята, а иска да я продаде на някой, който може да даде най-добрата цена, посочи тя, цитирана от БТА.

Преходният период по думите й е бил направен, за да се защитят големите български компании, но поради голямата корупция средният собственик не е получил гаранция.

Не пазим българската земя, просто се състезават по-малко играчи, посочи тя. По думите на Меглена Кунева референдум няма как да се проведе с въпрос да се продава ли българска земя на чужденци.

Тя поясни, че има договор за присъединяване, а продажбата на земеделска земя, според Конституцията, е съобразно този договор. Затова допитването, ако има такова, трябва да е за промяна в основния закон.

Тя отбеляза, че във всички държави-членки на ЕС условията за продажбата на земя са еднакви за граждани на други държави и за местните хора.

Всеки българин може да си купи маслинова горичка в Гърция, даде пример Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Наблюдателен

преди 10 години

Тая с изкуствено дясно око била!

119

Атакист

преди 10 години

Свършила е курса женицата. Ама защо я излъчвате. Направете и услуга на самата нея!

118

Анонимен

преди 10 години

Бабо Кунке, всеки може да си купи маслинова горичка ама няма със какво. Българите са бедни благодарение на такива национални предатели като тебе бабо Куно. Да, ти може и 100 маслинови горички да си купиш. "Изкарала" си парички като предаде България и българския интерес. За благодарност те направиха еврокомисар. Като любовница на Барозу и там трупа бели пари за черни дни. Тези пари са немъчени и за чужда сметка. Един ден ще си получиш заслуженото. Господ Бог гледа и няма да те подмине милостта му

fallback