Антония Първанова. Снимка: НДСВ

"Искам да съм разумен и реален човек, който казва на хората да се обединим, защото държавата ни има отчайваща нужда от обединение и социална справедливост", обяви новият лидер на НДСВ Антония Първанова в предаването "Нека говорят" по bTV.

Първанова беше категорична, че не иска да бъде спасител "нито на партията НДСВ, нито на народа си".

По думите й, обединение и социална справедливост са ключовите термини в новата платформа на НДСВ. Самата Антония Първанова не изключи възможността за бъдещо партньорство на „царската партия“ с ГЕРБ.

"Господин Борисов никога не е отричал, че политическата му кариера е тръгнала от НСДВ, той стана главен секретар при управлението на Симеон Сакскобургготски", обясни тя.

Антония Първанова нарече Реформаторския блок „странен”, защото обединява партии с най-разнообразна идеология - от център ляво до най-крайното дясно.

Тя посочи, че лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева, която е бивш член и министър на НДСВ, не е успяла да проведе срещи с представители на европейските институции в Брюксел, което било „най-тежката форма на непризнаване на някого. "В Брюксел е ясно – като големи политически партии не си крадем премиерите и комисарите", посочи Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase