Снимка: Булфото
fallback

Хиляди граждани се събраха за митинга на Орлов мост в подкрепа на правителството. Автобуси и влакове извозваха симпатизанти от цялата страна.

Премиерът Пламен Орешарски, председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан, министри от кабинета и депутати се събраха на "Орлов мост", за да се включат в националния митинг в подкрепа на правителството под наслов "Да на свободата, "не" на омразата".

От бул. „Цариградско шосе” се стичаха групи от хора, които се вливаха в митинга. Засилено е полицейското присъствие в района,  движението е блокирано. Шествието е организирано от БСП и ДПС.

Митингът започна с изказвания на млади хора, студенти, които се обявиха против окупацията.

Пред събралите се хора говориха премиерът Пламен Орешарски и лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан. Шествието продължи към Министерския съвет и президентството. Студенти викат „Оставка” от терасите и стълбите на Софийски университет „Св. Климент Охридски” към преминаващото шествие на БСП и ДПС. Участниците в митинга обаче не им обрънаха внимание. 

След това симпатизантите минаха през парламента и скандираха "Подкрепа", а като преминаваха покрай сградата на държавния глава, викаха "Оставка". 

Митингът в подкрепа на кабинета приключи пред сградата на Министерския съвет. Премиерът Пламен Орешарски благодари на събралите се за подкрепата и каза, че с общи сили ще успеят да нормализират ситуацията в държавата.

Лидерът на БСП Сергей Станишев пък добави, че няма да позволят на мафията да се върне във властта. Шествието премина без инциденти.

Движението в двете посоки по бул. "Цариградско шосе" в отсечката от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до алея "Яворов" е спряно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

287

Анонимен

преди 10 години

защо Местан не се извини за Батак, Илинден,за Всички зверства които са правили турците в България ,за еничерството защо не се извени

286

Анонимен

преди 10 години

До РосНе е проблема в руското а турското,.Руснаците са умирали по нашите земи, за свободата ни.Или не сте учили История.А за заплатите никое правителство няма да ги вдигне,докато не почнем да произвеждаме продукция за износ

285

Данте

преди 10 години

Какъв контрапортест?! Пълна трагедия, порнография и пародия! Подигравка с всички българи! Трябва да се въведе образователен ценз! Не може някакви си необразовани *** и пенсионери на по 98 годни със закостенели комунистически възгледи да избират кой да управлява святата ни република!

fallback