Зинаида Златанова. Снимка: Булфото
fallback

Наложената мярка от Европейската комисия /ЕК/ по отношение по Оперативна програма "Околна среда" /ОПОС/ бе очаквана с оглед действията на изпълнителната власт в изминалите две години.

Това се посочва в изявление на кабинета на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова по повод решението на ЕК за временно прекратяване на плащанията за България по ОПОС, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Както още в четвъртък вицепремиерът информира Народното събрание, вече са предприети действия по отстраняване на причините, довели до днешното решение.

От кабинета на заместник министър-председателя уточняват, чес оглед на взетите вече мерки, очакванията са плащанията към България да бъдат възстановени в кратки срокове.

Действията на Европейската комисия за пореден път доказват тезата на вицепремиера, която тя отстоява от началото на мандатана правителството, че европейските фондове не трябва да бъдат поле за политическо противопоставяне, допълват от кабинета на Зинаида Златанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 години

А вие какво направихте да го предотвратите? Писна ми да си прехвърляте топката това не е в интерес на държавата.

6

До 5

преди 10 години

Точно така, може ли да има толкова зле хора да не помнят какво предизвикаха комунистите при предишното правителство?!?! Само ненормален може да не помни САПАРД и замразяванията,а ГЕРБ ги върна, как може тогава да казвате, на черното бяло и на бялото черно?!?! Фактите говорят друго. А освен това ГЕРБ беше и все още е обичана партия в Европа, а БСП не е изобщо. Много забравят българите, къса памет имат. Сега комунистите пак до нищо добро няма да ни доведат и вече се вижда.

5

void

преди 10 години

При предишната тройна коалиция спряха плащанията по всички програми. Добро или лошо - предишното правителство на ГЕРБ възстанови плащанията по всички програми. С новата тройна коалиция нещата се връщат по старому - засега ОП Околна среда, скоро и останалите ще спрат. Да ни е честито! Нека да развеем червените знамена в подкрепа на чудесното правителство което имаме, пролетарии от всички страни - обединявайте се! Подкрепете ни на Орлов мост, за да върнем тази земя на майка Русия.

fallback