Сергей Станишев. Снимка: Булфото

Аз говоря без опорни точки, беше краткият коментар на лидера на БСП Сергей Станишев на изтеклите в медиите опорни точки, подготвени за депутатите от левицата от парламентарния секретар на МВР Тодор Пройчев.

В тях имаше информация за ценоразпис на протестите, но се употребяваха и думи като "не е добре с главата".

Червеният депутат Татяна Буруджиева пък не намери нищо нередно в разпространените от МВР данни. Тя обясни, че не става въпрос за инструкции за това как да се изказват депутатите, а просто за информация.

"Ние сме мандатоносител и носим отговорност за всичко онова, което правят министрите. Нямам спомен някой друг да носи отговорност", отговори Буруджиева на въпрос на Dnes.bg дали е редно МВР да разпраща данните си само до левицата, а не да информира цялото НС.

По думите на червената депутатка е редно всички министерства винаги да информират БСП за проблемите в тях.

"Аз я приемам като информация и винаги си търся различни източници. Имам достатъчно много информация, за да черпя от тази", настоя тя.

Буруджиева категорично отхвърли и твърденията, че това са един вид инструкции.

Още по темата

"Няма как да са указания какво да говорим", каза депутатът, която все пак разкритикува начина, по който са поднесени данните, като обясни, че е трябвало това да стане "без емоции".

На свой ред вицепремиерът Зинаида Златанова обяви,че няма информация за изтеклите в медиите опорни точки на левицата.

"Информирам се от медиите. Не съм съвсем запозната. Каквото имам да казвам, ви го казвам направо", беше краткият й коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase