Временният център за бежанци в Харманли. Снимка: Импакт

Във Временния център за бежанци в Харманли се извършва ремонт на сградите, които са били част от бившето военно поделение. В тях ще могат да бъдат настанени нови 650 души, съобщават от Областна администрация - Хасково.

В едномесечен срок се очаква да приключат ремонтните дейности и в сградите да се настанят бежанците, които в момента са в платки. В момента в лагера са настанени 1100 души, 400 от които в палатки.

Фургоните вече имат електричество и на хората са раздадени електрически печки. В общите помещения, където са настанени около 250 души, и в новите сгради, които се ремонтират, отоплението ще е на твърдо гориво.

Предприети са действия от страна на община Харманли за разкриване на обект за продажба на стоки от първа необходимост. Магазинът ще се стопанисва от РКС Харманли, допълват от Областна администрация.

Междувременно днес фейсбук групата "Срещу Сирия" организира протест в Харманли от 15:00 часа. Те се заканват да блокират международния път за Турция в района на бежанския център в града на Белоногата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase