Жандармерия варди подстъпите към НС. Снимка: архив, Булфото
fallback

Две малки групи протестиращи се събраха тази сутрин пред парламента. Десетина души застанаха откъм задния вход на Народното събрание, а още толкова – откъм храм паметника "Св.Александър Невски".

Протестиращите са доста тихи. Не се чуват никакви скандирания, само от време на време се надуват свирки.

Протестиращите очакват към тях да се присъединят "Ранобудните студенти" от Ректората.

Вчера те направиха заявка за блокада на парламента по време на извънредното заседание, днес обаче обявиха, че тя ще е по-скоро символична.

В района обаче има засилено полицейско присъствие. Парламентът е ограден, а коли на жандармерията са спрени в зоната за сигурност.

Междувременно парламентът започна работа без проблем. ГЕРБ не се регистрираха, но НС събра кворум от раз – 133-ма народни представители положиха пръст на пултовете.

Веднага след като председателят на НС Михаил Миков откри заседанието, опозицията влезе в пленарната зала под аплодисментите на останалите депутати.

Очаква се днес парламентът да избере заместници на Христо Бисеров за овакантените му два поста.

Заявките са за зам.-шеф на парламента да бъде избран Алиосман Имамов, а за председател на правната комисия - Четин Казак, и двамата депутати от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

БГ

преди 10 години

"Междувременно парламентът започна работа без проблем. ГЕРБ не се регистрираха, но НС събра кворум от раз 133-*** народни представители положиха пръст на пултовете"Ибррикчиите от БСП + Дпс имат общо 120 човека. Останалите 13 дали са дошли от сирийците, или от мазните *** на хидроинженера от Юруш? Тези национални предатели не подкрепяли правителството с участие на ДПС и днес не помогнаха за избирането на зам. в НС с име незавършващо на ОВ?ши от сирийците или от предателската партов Юрущ

37

Анонимен

преди 10 години

25 "студента" тръгнали от Пловдив да окупират днес НС. Растоянието Ся ПВ се пропътува за 2 ч. Ама те тръгнали снощи. Първо дрогата и секса и м/у другото някоя проявя на "справедливост" като сблъсък с полицията. И нали са "ранобудни" трябва и рано да изтрезнеят. А бе окуПЕРКОВЦИ да се кротвате на задниците, ако ще учите учете, че бате ви Б.Б. вашият идол чака да ставате картофопроизводители и овчари. С вашите знания, които ще натрупате от протестите, само за това ще ставате. Браво на полицията.

36

обекивен

преди 10 години

Сaмо Боко ще изтaковa червените чaкaли!

fallback