Снимка: БТА
fallback

Народните представители на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, след като не беше прието предложението им заседанието да бъде прекратено до идването на вицепремиера Цветлин Йовчев или премиера Пламен Орешарски, които да отговорят има ли насилие над протестиращите.

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев е получил сигнали в социалните мрежи, че полицията бие протестиращите студенти и настоява в парламента да дойде представител на МВР, който да обясни какво се случва.

Дончев уточни, че не е бил навън и не може да е сигурен какво става. Минути по-късно от парламентарната трибуна зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев поиска прекратяване на заседанието, докато в зала не дойде вицепремиерът Цветлин Йовчев или премиерът Пламен Орешарски. Предложението не беше прието.

Докато днес тук, относително вяло, на топло, текат дебати за бюджета, бях информиран, че навън има бой. Ние настояваме максимално бързо представител на МВР да дойде и да обясни за какво става дума. Ненормално е парламентът, който би трябвало да представлява гражданите, да е окупиран, ограден и замерян с яйца и зеленчуци, заяви Дончев.

Oще по темата
В момента отвън има насилие. От името на ПГ на ГЕРБ искам прекратяване на заседанието до появяване на премиер или вицепремиер. Не може да седим и да се правим, че нищо не става, докато навън седят и бият български студенти. Вие на какви се правите? От кого се криете? Сега искате да кажете, че нищо не се случва навън?, заяви Велчев.

Наистина съм изненадан как може да сте безучастни, при положение че навън има насили. Ако не приемете предложението, групата на ГЕРБ ще напусне заседанието, заяви Димитър Главчев и поиска прегласуване. То също обаче беше отхвърлено.

"След справка във вътрешното министерство е установено, че подадената от ГЕРБ информация не отговаря на истината", обяви Мая Манолова.

Според органите на реда е имало опити за агресивно и провокативно отношение спрямо представители на властта и служители на МВР.

Да не прибягваме до сила, протестът да остане мирен, апелира от трибуната Манолова както към депутатите, така и към недоволните отвън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Student

преди 10 години

На мен ми е чудно до кога ще продължава този гьонсуратлък от страна на управляващите.Вчера мишката от ДПС заяви от трибуната че тези на вън били агитки.То не бяха ***,платени протестиращи,студенти които не учили и били двойкари последно агитки. Агитки са в столипиново *** и турците които не могат да четат и пишат и под строй гласуват за по 20-30 лв. също така това са избирателите на тези дебелоочи ***.Студенти в България не са им нужни, *** вършат по добра работа без оглушки

149

Анонимен

преди 10 години

До Килър пише се НЕПОНОСИМО .Дали сме червени сини или зелени, нека първо да сме умни и грамотни и тогава да определяме кой ограби България? Относно студентите- борят се за правова държава нарушавайки законите. И защо всички като говорят Р-кат,готвят се за работа в чужбина ли ?

148

Бранник

преди 10 години

На много от студентите е обещано високоплатена работа, ако успеят да върнат комунистите от ГЕРБ. Малкото от от тях които са идеалисти трябва да знаят, че протестите някога докараха Костов който назначи на ключови длъжности бивши доносници на ДС които раздадоха държавната собственост на бивши номенглатурчици от БКП и служители на държавна сигурност.

fallback