Снимка: БТА

"За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт". Това написа в своя профил в социалната мрежа Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за случващото се по време на опита за окупация на Народното събрание.

Както Dnes.bg ви съобщи, по време на протеста се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция, при които пострада едно момче, а няколко души бяха изблъскани от полицията при опита им да преминат кордона. Наложи се дори линейка да помага на пострадалото момче.

Заради случилото се народните представители на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, след като не беше прието предложението им заседанието да бъде прекратено до идването на вицепремиера Цветлин Йовчев или премиера Пламен Орешарски, които да отговорят има ли насилие над протестиращите.

"Докато днес тук, относително вяло, на топло, текат дебати за бюджета, бях информиран, че навън има бой. Ние настояваме максимално бързо представител на МВР да дойде и да обясни за какво става дума. Ненормално е парламентът, който би трябвало да представлява гражданите, да е окупиран, ограден и замерян с яйца и зеленчуци“, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова заяви, че след справка във вътрешното министерство е установено, че подадената от ГЕРБ информация не отговаря на истината".

Още по темата

Според органите на реда е имало опити за агресивно и провокативно отношение спрямо представители на властта и служители на МВР. „Да не прибягваме до сила, протестът да остане мирен“, апелира от трибуната Манолова както към депутатите, така и към недоволните отвън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase