Снимка: архив, Булфото
fallback

Депутати от ГЕРБ внесоха в прокуратурата сигнал за разследване на управлението на „Авиоотряд" 28 и Министерството на транспорта и съобщенията в периода 2005 - 2009 година.

В него те настояват прокуратурата да разследва за закононарушения при управлението на звеното.
Депутатите сигнализират главния прокурор Сотир Цацаров и за нарушения при сделката за закупуването на 2 нови самолета „Еърбъс 319" за нуждите на „Авиоотряд" 28.

Oще по темата

Както Dnes.bg писа още вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви намерението за внасяне на сигнала.

"Наглостта на Тройната коалиция е толкова голяма, че се опитват да отклонят вниманието от важни обществени теми като нелегалните имигранти, задаващата се финансова и икономическа катастрофа, тегленето на необезпечени заеми, растящата безработица, падането на нивата на БВП, безумните назначения, вътрешнопартийните скандали на най-високо ниво в управляващата коалиция с откровени лъжи и измишльотини, които чухме днес в Народното събрание“, написа Борисов във Facebook.

Като причина за решението той посочи отказа на управляващите да разгледат дейността на "Авиоотряд 28" по време на управлението на тройната коалиция.

Вчера за пореден път полетите на властта с правителствения "Авиоотряд 28", както и с летателните средства на МО, скараха депутатите.

Временната анкетна комисия за разследване на всички данни около използването на правителствения Авиоотряд и летателните средства на отбраната представи доклада си пред пленарната зала. Председателят на комисията Венцислав Лаков от „Атака“ настоя докладът да бъде изпратен на главния прокурор.

Комисията трябваше да провери кога, по какви дестинации в страната и чужбина, с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на средства са били ползвани самолети и хеликоптери на авиоотряда и МО в периода от август 2009 до март 2013 година.

От ГЕРБ пък отговориха на нападките, като зададоха въпроса как са били закупувани самолетите на Авиоотряда по време на тройната коалиция и заявиха, че периодът на проверката е трябвало да бъде по-дълъг, за да има период за сравнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

titi

преди 10 години

Prav e Borisov ! Omrazna da zanimavat horata sas strani4ni vaprosi a glavnoto da se podminava

31

Анонимен

преди 10 години

До АПростотии, простотии казани от злобни и прости хора !

30

А

преди 10 години

А къде бяха герберите 3години и 6 месеца?!Те колеха и бесеха-ЕДНОЛИЧНО!!!!!!!!

fallback